KookJij

Rumpot

Een heerlijk rumpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: http://www.jannekes.nl/
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rumpot te bereiden

Gebruik een glazen rumpot van 3 liter inhoud. Belangrijk is, dat de eerste keer evenveel fruit als kandij wordt toegevoegd, daarna steeds per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen.
De vruchten moeten steeds onder de rum staan (eventueel een verzwaard bordje erop leggen). De eerste vruchten van het seizoen zijn aardbeien, dus daarmee beginnen. 300 gr aardbeien goed wassen en laten uitlekken.
De aardbeien met 300 gr kandij in de rumpot leggen. Zoveel rum opschenken dat de vruchten onderstaan.
Al naar gelang het seizoen fruit toevoegen. Iedere keer per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen en zoveel rum bijschenken dat de vruchten weer onderstaan. Fruit schillen, ontpitten en in eventueel in partjes of stukjes snijden.
Is de pot vol, dan goed doorroeren.
De afgesloten pot minstens 4 maanden op een koele plaats laten staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Stroh- rum heeft volgens mij ook percentages van 40-60 %
Eefje Cazemier

Eefje Cazemier zegt:
Met alcohol van 38% gaat het ook prima,ik gebruik het zelf voor het inmaken van blauwe bessen.succes.
aaa van uffelen

aaa van uffelen zegt:
Vraagje: pruimen, die kleine gele, in rum en suiker, lijkt mij leuk. Maar rum van 54 % kan ik nergens kopen. Kan het ook met 38 % alcobhol er in?
En kan het ook met witte rum?
En kan je het ook met grote rode pruimen maken?

Gr van Aad