Recept
« Terug naar recepten
					
						Roos van Gandaham of Parmaham en zalm op een spieg
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Roos van Gandaham of Parmaham en zalm op een spieg
Een heerlijk roos van gandaham of parmaham en zalm op een spieg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Roos van Gandaham of Parmaham en zalm op een spieg te bereiden
Schil de komkommer, verwijder het zaad en snij in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in stukjes. Pel de sjalotten,de ui en knoflook en snij in stukken. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. 
Pureer de komkommer, tomaten, sjalotten, ui, knoflook en paprika en leng deze aan met de bouillon. Breng de koude soep vervolgens op smaak met de overige ingrediënten. Zet de soep koud, tot hij ijskoud is.
Snijd de ham en de vis in reepjes van 3 cm breed. Laat beide 20 minuten marineren in edik, olie, wat fijngesneden dille en peper en zout. Was de sla en dep ze droog. Snij ze in niet te kleine stukken.
Vorm van de ham en de vis een mooie roos. Het hart van de roos is de Gandaham en de buitenkant is de vis.
Serveren:
Schik een mooi bedje van de sla in het midden van diepe borden, leg er een ham-visroosje bovenop en lepel er de ijskoude gazpacho rond.
									Pureer de komkommer, tomaten, sjalotten, ui, knoflook en paprika en leng deze aan met de bouillon. Breng de koude soep vervolgens op smaak met de overige ingrediënten. Zet de soep koud, tot hij ijskoud is.
Snijd de ham en de vis in reepjes van 3 cm breed. Laat beide 20 minuten marineren in edik, olie, wat fijngesneden dille en peper en zout. Was de sla en dep ze droog. Snij ze in niet te kleine stukken.
Vorm van de ham en de vis een mooie roos. Het hart van de roos is de Gandaham en de buitenkant is de vis.
Serveren:
Schik een mooi bedje van de sla in het midden van diepe borden, leg er een ham-visroosje bovenop en lepel er de ijskoude gazpacho rond.
                    