KookJij

Romige tomatensoep

Een heerlijk romige tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige tomatensoep te bereiden

Soep:
Pommodori-tomaten, tomatensap , runderbouillon en room samenvoegen en tot 2/3 laten inkoken. Voeg de laatste 10 minuten de oregano en basilicum toe.

Bereid intussen balsamicocreme als volgt:
Room opslaan, hierdoor basilicum-olie spatelen en op smaak brengen met peper en zout. De room moet zo dik zijn dat en quenelles van gemaakt kunnen worden.

Doe soep in de blender, daarna door een zeef gieten en met de geslagen room goed luchtig kloppen. Voeg indien nodig peper en zout toe.

Uitserveren:
Verdeel tomatenblokjes over verwarmde soepkoppen , giet hierover de hete tomatensoep en garneer met quenelle van basilicumcrème en gesneden basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst