KookJij

Romeinse kipfilets

Een heerlijk romeinse kipfilets recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romeinse kipfilets te bereiden

Maak de 'kleine filetjes' los van de kipfilets. Sla ze tussen twee velletjes gladfolie plat met de bodem van een steelpan. Snijd de kipfilets in de lengte tot halverwege de dikte in. Snijd ze daarna naar links en naar rechts in zonder ze door te snijden, zodat ze kunnen worden gevuld. Doe de roomkaas in een kom. Snijd de uitgelekte olijven en de uitgelekte tomaten klein en meng ze met de kaas, de eierdooier, de kruiden en de tabasco door de roomkaas. Verdeel de vulling over de opengevouwen kipfilets. Dek af met de platgeslagen kleine filetjes en breng de kipfilets terug in model. Prik ze dicht met houten cocktailprikkers en zet ze afgedekt in de koelkast tot ze worden gebakken.
Bereiden:
Verhit de olie en/of de boter in een koekenpan met een dikke bodem en bak de kipfilets op hoog vuur rondom aan. Draai het vuur laag en laat ze in circa 12 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Keer ze in die tijd een keer om. Laat de kipfilets een paar minuten rusten, verwijder de houten prikkers en snijd ze schuin doormidden. Lekker met rijst of pasta en een tomatensaus. Serveer als groenten bijvoorbeeld sperzieboontjes, broccoli, doperwtjes of sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst