KookJij

Rog met schorseneren, kervel en (zie opm)

Een heerlijk rog met schorseneren, kervel en (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Culinair Ambiance
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rog met schorseneren, kervel en (zie opm) te bereiden

Was en schil de schorseneren.
kook ze beetgaar in kokend gezouten water
Laat de room zachtjes inkoken met de helft van de hOegaarden.
Was de kervel en maak droog.
Hak fijn.
Snijd de rogvleugels in 4 porties.
Voeg de schorseneren toe aan de room, breng op smaak met peper en zout en enkele druppels citroesap.
Was de aardappelen grondig en snijd ze met behulp van een groenteschaaf of rasp in fijne reepjes.
Spoel de reepjes onder koud water en pers ze uit.
Kruid met peper en zout.
Verhit een weinig olie in een pan met anti-aanbaklaag en verdeel hierin de aardappelreepjes over de hele pan.
Bak mooi bruin en krokant langs beide zijden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd in fijne punten.
Zet een schaal met koud water klaar.
Warm de geklaarde boter lichtjes op.
Meng de rest van de Hoegaarden met de eierdooiers, een weinig peper en zout en klop dit mengsel van het vuur schuimig in een steelpannetje.
Plaats het steelpannetje nu op een zacht vuur en blijf tevig kloppen in
'8'vorm tot er zich een stevig schuim vormt.
Dompel de bodem van het pannetje even in koud water en blijf verder kloppen.
Voeg geleidelijk aan en al roerend, de gesmolten boter toe.
Bak de rogvleugels goudbruin in half margarie en half olie.
Kruid met peper en zout.
Meng tot slot de kervel bij de schorseneren.
Verdeel de schorseneren over de borden, schik er de roggevleugels en de aardappelkrokantjes bij en werk het geheel af met de mousseline van Hoegaarden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Jolanda:
Wat leuk dat je dit recept gaat maken.
Veel succes ermee, misschien hoor ik nog wat:);)'
m.v.g. Bert Allers
jolanda

jolanda zegt:
Ik was vanmorgen op de markt en kocht zowel rog als schorseneren. Wat een toeval om dan zo'n smakelijk recept op internet te vinden.:p
bertal

bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers
luc1

luc1 zegt:
ziet er heel lekker uit ,ga het zekers maken:)