KookJij

Rode Wijn risotto

Een heerlijk rode wijn risotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: beetje van mezelf en een beetje van een Italiaans kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode Wijn risotto te bereiden

Olie en boter in de pan. Ui erbij en 5 minuten zachtjes laten bakken. Tijm en knoflook erbij en dan nog 2 minuten. risottorijst erbij en dan even goed roeren totdat deze glazig ziet. 250 ml wijn in de pan en blijven roeren totdat deze is opgenomen, kippenbouilon per soeplepel erbij en steeds roeren totdat deze is opgenomen, dan de volgende erbij. Dit doe je tot de helft van de bouilon op is. Dan doe je de overige wijn erbij en laat deze opnemen door de rijst. en maar blijven roeren. Dan weer lepel voor de lepel de bouilon erbij. Als deze bijna op is even proeven of de risotto gaar is. zoniet nog een beetje wijn of bouilon erbij totdat de risotto wel goed is. Pan van het vuur en dan de Parmesan er doorheen roeren.

Mijn kookverhaal (Bianca Vos)

Zeer lekker gerecht. Het recept staat zelfs op de muur in de keuken! Ik eet het vaak met Kalfsvlees is citroenjus. Dat recept zal ik later toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst