KookJij

Rode kool ovenschotel

Een heerlijk rode kool ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode kool ovenschotel te bereiden

Bereid de aardappelpuree zoals vermeld op het pak. Bak het gehakt daarna rul in een koekenpan en voeg vervolgens de gehaktkruiden en de gesnipperde ui toe. Vet daarna een ovenschaal in en leg hierin eerst een laagje puree, vervolgens een laag gehakt, een laag rode kool en herhaal dit nog eens maar eindig met een laag puree. Plaats de schaal tenslotte in een voorverwarmde oven van 200 graden C. tot er bovenop een mooi goudbruin korstje is ontstaan.

Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)

Ik lustte nooit rode kool, maar sinds ik dit gemaakt heb, vind ik het heerlijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Roelie

Roelie zegt:
De ovenschotel maak ik al een tijdje, ipv appel er in of er boven op kun je ook ananas nemen, en de kruiden in het gehakt vervangen door nasi/bami kruiden, weer een hele andere smaak.
Karin

Karin zegt:
Ik kan je verzekeren dat het echt heerlijk is! En dat voor iemand die niet van Rode Kool houd.....:p
glmvanberkel

glmvanberkel zegt:
Al de ingredienten heb ik in huis dus ik ga het eens proberen.
ineube

ineube zegt:
awel, ik mag ook geen (niet graag)rode kool, maar misschien moet ik dit toch eens proberen.
Marleen

Marleen zegt:
Lekker recept, maar echt heel jammer dat je de aardappelpuree niet zelf maakt, is zo gemakkelijk en niet veel werk.
Proberen!
Karin

Karin zegt:
Ja, het is inderdaad erg veel, en wij zijn maar met zijn tweeen. Maar onze buren waren erg blij met wat er over was, hahaha;)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Sonja, een kwestie van opletten.Er is nooit precies een tijd vast te stellen voor ovenschotels omdat niet elke oven hetzelfde is. Ga uit van de tijd om te gratineren die je bij andere schotels aanhoudt. Ook verschilt het wel per gerecht.
Groetjes Gerda:p:p
Sonja

Sonja zegt:
Zou het niet handig zijn als je precies weet hoelang het in de oven moet.:D
liske

liske zegt:
Lijkt me erg lekker, maar zijn de hoeveelheden niet erg veel voor 4 personen? Ik denk dat ik ze halveer voor ons viertjes! En niets is lekkerder dan zelfgemaakte rode kool met appeltjs...