Recept
« Terug naar recepten
					
						Rijstsalade 
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Rijstsalade
Weer eens een andere salade, lekker fris en kruidig. Ook heerlijk om te serveren bij de BBQ.
            
            
					
									Recept van:
									jan vogelzang
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Rijstsalade te bereiden
 Breng in een ruime pan gezouten water aan de kook .
Doe de rijst er bij en kook gaar volgens de verpakking.
Laat de rijst in een zeef uitlekken en spreid de korrels op een bakplaat om ze sneller af te laten koelen.
Pluk in tussen de blaadjes van de kruiden en de steeltjes.
Halveer de paprika en snij ze in stukjes.
Snij de halve Spaanse peper in de lengte door en haal de pitjes er uit en snij hem fijn.
Rasp de schil van een citroen (bewaren voor straks) en pers de citroen uit.
Meng voor de dressing de olijfolie met de citroensap en zout en peper.
Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom.
Snij de kruiden fijn en doe ze samen met de paprika en pepertjes in de kom.
Strooi de citroenschil er over, doe de dressing er bij, en meng alles goed doorheen.
Proef nu de salade en doe zonodig nog wat peper en zout naar smaak toe enzet de salade op tafel.
									Doe de rijst er bij en kook gaar volgens de verpakking.
Laat de rijst in een zeef uitlekken en spreid de korrels op een bakplaat om ze sneller af te laten koelen.
Pluk in tussen de blaadjes van de kruiden en de steeltjes.
Halveer de paprika en snij ze in stukjes.
Snij de halve Spaanse peper in de lengte door en haal de pitjes er uit en snij hem fijn.
Rasp de schil van een citroen (bewaren voor straks) en pers de citroen uit.
Meng voor de dressing de olijfolie met de citroensap en zout en peper.
Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom.
Snij de kruiden fijn en doe ze samen met de paprika en pepertjes in de kom.
Strooi de citroenschil er over, doe de dressing er bij, en meng alles goed doorheen.
Proef nu de salade en doe zonodig nog wat peper en zout naar smaak toe enzet de salade op tafel.
                    