KookJij

Rib Eye Steak uit de Alu-Folie

Een rib eye steak is een rundersteak zonder bot, die afkomstig is van de rib-sectie 6 t/m 12. Komt het uit de ribsectie daarvoor (4-de en 5-de),dan noemen we het een chuck eye steak. De steaks horen 3-4 cm dik te zijn.Je zou kunnen zeggen dat het karbonades zijn zonder bot. Een porterhouse steak is een rib eye steak van minstens 4 cm dik met bot. Het mooiste resultaat krijg je wanneer de rib eye steak klaar wordt gemaakt in een loeihete rokende grillpan volgens het 4-3-4 principe. D.w.z. 4 minuten grillen op kant 1, dan 3 minuten grillen op kant 2 en dan 4 minuten laten rusten onder alu-folie alvorens de steak aan te snijden. Een geheel andere wijze van bereiden is het garen in de oven. Je kunt dan het beste je steak goed verpakken in een aluminium pakketje, nadat je hem hebt gemarineerd of hebt ingewreven met een of ander kruidenmengsel.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rib Eye Steak uit de Alu-Folie te bereiden

  1. Meng  de azijn, suiker, tomaat, komijn, kaneel, nootmuskaat, ui en knoflook in de beker van de keukenmachine en draai daarvan een homogene pasta.
  2. Neem 4 flinke stukken drie-dubbel gevouwen alu-folie  waarin je de steaks per stuk kunt verpakken en kwast ze goed in met de marinade.
  3. Verpak de steaks dan in de alu-folie en leg de pakketjes op een ovenblik en schuif het geheel in de oven om 240 minuten te garen.
  4. Haal de pakketjes uit de oven en laat ze 10 minuten ongeopend rusten. Haal ze dan uit de folie en laat ze dan nog eens rusten, terwijl je de saus afmaakt.
  5. Verhit de overgebleven marinade in een pannetje en voeg daarbij de opgevangen marinade uit de pakketjes, wanneer die worden geopend. Zeef dat en serveer dat bij het vlees.
  6. Snijd het vlees in plakjes, verdeel over de borden met de jus en geef er gepofte mais bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een een glas stevige rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annette Sieger

Annette Sieger zegt:
op welke stand zet je de oven , elektrisch met of zonder heetlucht?