Recept
« Terug naar recepten
Ragoût van kreeft met wintergroenten
PT30M
Ragoût van kreeft met wintergroenten
Een heerlijk ragoût van kreeft met wintergroenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ragoût van kreeft met wintergroenten te bereiden
1. Schil knolselder en raapjes en snij ze in blokjes. Laat de rode biet goed uitlekken, snij ook in blokjes.
2. Bak de kreeften 5 minuten aan beide kanten in boter of olie. Leg ze eerst op de rugkant. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
3. Stoof in dezelfde pan de groenteblokjes (verwarm eventueel iets meer boter of olie in de pan). Blus met de groentebouillon. Doe er de laurier, de gember en het hele, gepelde knoflookteentje bij. Laat 5 minuten zacht koken.
4. Neem de laurier, de gember en de knoflook weg. Leg er de kreeften weer bij. Laat nog heel even goed doorwarmen.
Werk af met plakjes citroen en een likje truffelolie (op de kreeft).
2. Bak de kreeften 5 minuten aan beide kanten in boter of olie. Leg ze eerst op de rugkant. Hou ze warm onder aluminiumfolie.
3. Stoof in dezelfde pan de groenteblokjes (verwarm eventueel iets meer boter of olie in de pan). Blus met de groentebouillon. Doe er de laurier, de gember en het hele, gepelde knoflookteentje bij. Laat 5 minuten zacht koken.
4. Neem de laurier, de gember en de knoflook weg. Leg er de kreeften weer bij. Laat nog heel even goed doorwarmen.
Werk af met plakjes citroen en een likje truffelolie (op de kreeft).
Joan smithuis zegt: