KookJij

Rabarberjam met sinaasappel en kaneel

Lang geleden at ik in een restaurant een heerlijke salade met geitenkaas. Bij de salade werd rabarber geserveerd. Dat bracht mij op het idee om rabarberjam te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarberjam met sinaasappel en kaneel te bereiden

  1. Doe de schoongemaakte en in stukken gesneden rabarber in een grote pan.
  2. Meng het zout, geleisuiker, sinaasappelsap en kaneelpoeder erdoor en laat dit een half uurtje rusten.
  3. Breng de rabarber zachtjes aan de kook onder voortdurend roeren.
    Doe na plm. 4 minuten de test: doe een druppel van de jam op een koud schoteltje en kijk of de rabarber al geleert (dikker wordt) is dat nog niet het geval, dan nog een paar minuten doorkoken.
  4. Spoel de jampotjes om met kokend water. Vul hierna de schone potjes met de jam.
  5. Zet de potjes even op hun kop. Na 5 minuten kun je ze weer gewoon neerzetten.
  6. Laten afkoelen en dan.......smullen maar.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Mijn familie is verrukt van deze rabarberjam. Dus ider voorjaar wordt de jam weer gemaakt.
De jam is niet alleen lekker op brood, beschuit of cracker eten, maar is ook lekker bij zachte kaassoorten
Ook lekker met wat fijngesneden aardbeien of een scheutje sinaasappellikeur erdoor.
Doe eens een lepel rabarberjam door een fruitsalade. Geeft een heerlijke smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst