KookJij

Pompoenchutney

Een heerlijk pompoenchutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: .. personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoenchutney te bereiden

1. Begin met de azijn, de suiker en de kruiden een halfuur op een zacht vuurtje te laten koken.
2. Snijd ondertussen de pompoen in zeer fijne kleine blokjes, of fijn raspen of mixen en doe die bij het mengsel.
Laat alles samen nog een uur op een zacht vuurtje koken.
Je krijgt dan een soort confituur. Als die nog niet dik genoeg is na een uur, laat je hem nog even uitdampen.
Giet de kokendhete brij in glazen (jam-)pot, dichtschroeven en ondersteboven laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Heerlijk met wildragout, of ander stoofvlees ook zeer lekker met varkensvlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Ja hoor je kunt gewone geleisuiker nemen of geleisuiker speciaal maar dan neem je 1250 gr.pompoen. Een alternatief voor kruidnagel: probeer eens piment.
leo4

leo4 zegt:
Kan ik ook geleisuiker gebruiken?
e.vanderhaeghen

e.vanderhaeghen zegt:
Kruidnagel is niet mijn favoriete kruid, kan ik iets anders nemen?