Recept
« Terug naar recepten
Pompoen zoetzuur
PT30M
Pompoen zoetzuur
Een heerlijk pompoen zoetzuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoen zoetzuur te bereiden
Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Was de citroen en sinaasappel. Schil ze heel dun (niet de witte velletjes meeschillen) en snij de schillen in dunne reepjes. Pers citroen en sinaasappel uit. Breng in een grote pan azijn, suiker, schilletjes, sap,
kaneelstokjes en kruidnagelen aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de pompoenblokjes toe.
Zorg dat het azijn-suikermengsel niet kookt maar tegen de kook
aan blijft. Als de pompoenblokjes glazig zijn geworden, schept u het
zoetzuur in de potjes. Draai de dekseltjes erop en laat ze omgekeerd afkoelen. Koel en donker bewaren.
kaneelstokjes en kruidnagelen aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de pompoenblokjes toe.
Zorg dat het azijn-suikermengsel niet kookt maar tegen de kook
aan blijft. Als de pompoenblokjes glazig zijn geworden, schept u het
zoetzuur in de potjes. Draai de dekseltjes erop en laat ze omgekeerd afkoelen. Koel en donker bewaren.
bram zegt: