KookJij

Pompoen zoetzuur

Een heerlijk pompoen zoetzuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen zoetzuur te bereiden

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Was de citroen en sinaasappel. Schil ze heel dun (niet de witte velletjes meeschillen) en snij de schillen in dunne reepjes. Pers citroen en sinaasappel uit. Breng in een grote pan azijn, suiker, schilletjes, sap,
kaneelstokjes en kruidnagelen aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de pompoenblokjes toe.

Zorg dat het azijn-suikermengsel niet kookt maar tegen de kook
aan blijft. Als de pompoenblokjes glazig zijn geworden, schept u het
zoetzuur in de potjes. Draai de dekseltjes erop en laat ze omgekeerd afkoelen. Koel en donker bewaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bram

bram zegt:
Heerlijk en smakelijk bijgerecht; over de sla of bij rijst of borrel