KookJij

Pittig soepje: Soto Ajam Paniki

Kruidige en goedgevulde soep, deze pittige Soto Ajam Paniki soep is erg smaakvol!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Onze Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittig soepje: Soto Ajam Paniki te bereiden

Smeer de kip in met de helft van het bakje boemboe, leg in de bouillon in de kookpan en laat een half uurtje trekken, niet koken.
Haal ze dan uit de pan en trek er fijne draadjes van met 2 vorken.

Verwarm in de soeppan olie en fruit hierin de uien, knoflook en het pepertje in aan. Voeg de rest van de boemboe toe en laat die ook eventjes garen. Giet er dan de bouillon bij (nog zonder de kip) en breng aan de kook.
Doe er de prei en winterwortel bij en laat die rustig koken tot ze iets zachter zijn geworden.
Voeg dan de mihoen en tauge toe en roer door de soep, laat even meewarmen en strooi er de selderij over. Serveer de soep met schaaltjes gevuld met de gekookte eieren, selderij, uitjes en ketjap. Selamet Makan, smakelijk eten!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Soep smaakt erg goed! Wel hebben wij iets extra aan water toegevoegd, hadden we gelijk wat extra soep : )
Ellen de Gruiter-Kienen

Ellen de Gruiter-Kienen zegt:
Dit is wel zo lekker!