Recept
« Terug naar recepten
					
						piperade
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			piperade
Een heerlijk piperade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe piperade te bereiden
Verhit 3 el olie op een matig vuur in een koekenpan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot dat ze zacht en geurig zijn, maar niet bruin. Voeg de paprika`s en tomaten toe. Leg een deksel op de pan, zet het vuur lager en laat alles 12 min stoven tot een zachte dikke massa ontstaat. Proef af op zout en peper. Breek de eieren in een schaal, voeg zout en peper toe en roer ze los met een vork. Maak met een spatel wat ruimte in het midden van de pan. Doe daar de rest van de olie in, en giet de eieren erover. Roer op matig vuur in de pan tot de eieren half gestold zijn. Haal de pan van het vuur. Vorm rozetten van de ham en leg die bovenop de piperade. Kruimel er eventueel wat hete chilipeper overheen en serveer het gerecht zo uit de pan.
									 
                    





 
					