KookJij

Pikante kippensoep

Een heerlijk pikante kippensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante kippensoep te bereiden

Verhit 1 el olijfolie in een grote kookpot en bak hierin 400 g kipfilet gaar. Laat afkoelen en snij in dobbelsteentjes. Doe nog 1 el olijfolie in dezelfde kookpot en fruit er een fijngehakte rode ui in. Doe er 1 el bloem bij en meng goed met de ui. Schenk hierbij 1,5 l kippenbouillon en 5 dl tomatensap. Kruid met peper en zout. Laat even koken en voeg er dan de kip, 2 fijngehakte rode pepertjes (zonder de zaadjes) en 420 g maïs uit blik aan toe. Serveer met een plukje koriander.
Tip: Bij pepertjes moet u zorgvuldig alle zaadjes verwijderen, want die branden pas echt in de mond. Als u niet zo houdt van pikant, kunt u één pepertje weglaten. En om de smaak wat zachter te maken, kunt u een kommetje zure room op tafel zetten.


F

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst