Je kunt natuurlijk pikante noten ook kant en klaar kopen, maar ja, ze zijn dan niet van jezelf , hé?
Luchtdicht verpakken? Ik doe ze gewoon in een blik waar ik altijd noten in bewaar. 
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Pikante cashewnoten
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pikante cashewnoten
Een heerlijk pikante cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Flavia Vasco de Sousa
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									1690 kCal energie
48 Gram eiwit
142 Gram vet
55 Gram koolhydraten
								48 Gram eiwit
142 Gram vet
55 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Genieten van hartig.  Het Nederlands Zuivelbureau 1998
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pikante cashewnoten te bereiden
  Dit kun je al 2 dagen van tevoren maken.
Verhit de olie in de wok tot de olie licht begint te dampen. Roerbak dan hierin de cashewnoten ong. 1 minuut. Ze moeten beginnen te kleuren, maar niet te bruin worden.
Voeg dan de specerijen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. De cashews moeten overal in aanraking zijn geweest met de specerijen.
Laat de noten daarna afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht verpakt tot gebruik.
  
										Verhit de olie in de wok tot de olie licht begint te dampen. Roerbak dan hierin de cashewnoten ong. 1 minuut. Ze moeten beginnen te kleuren, maar niet te bruin worden.
Voeg dan de specerijen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. De cashews moeten overal in aanraking zijn geweest met de specerijen.
Laat de noten daarna afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht verpakt tot gebruik.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
bametz-saffrie zegt:
knoflook. Tjonge het wordt tijd dat ik het weer eens maak, dit weekend is er voor mij volop gelegenheid.
En een kegel van knoflook-walm...who cares??? :D
barbara Metz zegt:
                    
curiosity zegt: