KookJij

Pesto-Pastasaus

Een heerlijk pesto-pastasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pesto-Pastasaus te bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot en het knoflookteentje 3 minuten op een zacht vuurtje, zonder ze te laten kleuren. Voeg de ansjovisfilets en chili-pepertjes toe en bak alles, onder regelmatig roeren, nog 3 minuten op een zacht vuur.
Doe de inhoud van de koekenpan met de Mascarpone, Sambucca, Vermouth, Pesto en geraspte Pecorino in een saus-, of kookpan en warm alles, onder regelmatig roeren, door tot een mooie saus. Roer er de pijnboompitten en 3-4 van de basilicumblaadjes door en serveer de saus met een pasta naar keuze. Strooi er bij het serveren de rest van de basilicumblaadjes over.

Mijn kookverhaal (Wina van Dijk)

Gewoon een lekker eigen recept.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wina

Wina zegt:
Liske, ik raad je aan om een helve verse peper te gebruiken. Zonder zaadjes en heel fijn gesneden.
Groet
Wina

Wina zegt:
Hoi Liske

Ik lees net pas de reacties, vandaar een ietwat late reactie. Ik zou kiezen voor een halve verse peper, zonder zaadjes en heel fijn gesnipperd.
Ik heb hier zelf gekozen voor de gedroogde variant, omdat die toch een heel eigen smaak hebben.

groet

Wina
Shania

Shania zegt:
Sambuca is een Italiaans anijslikeurtje, lijkt een beetje op Griekse ouzo.
rola

rola zegt:
Hoi djmagich, bedankt voor je snelle reactie; ga dit beslist maken! groetjes rola.:D
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Rola, Sambucca is een sterke(re) drank. Kan je bij de slijterij krijgen.
rola

rola zegt:
Hoi Wina, wil deze saus graag maken alleen wat is sambucca???graag antwoordje. groetjes rola arke:p
Liske

Liske zegt:
Nou, Wina, ik kon het niet nalaten om hem meteen een tien te geven. Lijkt me heerlijk! Een vraagje: ik heb verse pepers in de vriezer, hoeveel zou ik daarvan moeten gebruiken i.p.v. gedroogde? (is natuurlijk ook afhankelijk van hoe heet ik het wil)