Recept
« Terug naar recepten
Pepermuntcakejes met zachte vulling
PT45M
Pepermuntcakejes met zachte vulling
Een heerlijk pepermuntcakejes met zachte vulling recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Drogisterij v.d. Pigge - A. D'Angelo 261211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pepermuntcakejes met zachte vulling te bereiden
Zeef de droge ingrediënten boven een kom.
Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en romig.
Voeg de eieren één voor één toe, klop na elk ei goed.
Mocht het gaan schiften, voeg dan wat bloem toe.
Meng de pepermuntessence erdoor.
Klop het bloemmengsel er langzaam in gedeelten door, steeds afgewisseld met een scheutje melk.
Schep het beslag in de vormpjes, vul ze tot driekwart.
Bak de cakejes in de oven op 180°C in 12-15 minuten gaar en droog.
Laat de vormpjes op een taartrooster afkoelen, verwijder de papieren vormen.
Klop voor de vulling de room en de pepermuntessence stijf en schep het mengsel in een spuitzak met rond mondje.
Druk de spuitmond zachtjes in de onderkant van een cakeje en spuit er 1 eetlepel room in.
Smelt voor de glazuur de chocolade en boter tot een gladde massa.
Haal de pan van het vuur en roer de essence erdoor.
Laat het glazuur afkoelen en bestrijk de cakejes ermee.
Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en romig.
Voeg de eieren één voor één toe, klop na elk ei goed.
Mocht het gaan schiften, voeg dan wat bloem toe.
Meng de pepermuntessence erdoor.
Klop het bloemmengsel er langzaam in gedeelten door, steeds afgewisseld met een scheutje melk.
Schep het beslag in de vormpjes, vul ze tot driekwart.
Bak de cakejes in de oven op 180°C in 12-15 minuten gaar en droog.
Laat de vormpjes op een taartrooster afkoelen, verwijder de papieren vormen.
Klop voor de vulling de room en de pepermuntessence stijf en schep het mengsel in een spuitzak met rond mondje.
Druk de spuitmond zachtjes in de onderkant van een cakeje en spuit er 1 eetlepel room in.
Smelt voor de glazuur de chocolade en boter tot een gladde massa.
Haal de pan van het vuur en roer de essence erdoor.
Laat het glazuur afkoelen en bestrijk de cakejes ermee.