Recept
« Terug naar recepten
					
						Pekingeend à la minute
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pekingeend à la minute
Een heerlijk pekingeend à la minute recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									boodschappen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pekingeend à la minute te bereiden
Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes. Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door. Laat circa 10 minuten intrekken. Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om ze te laten krullen. Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder de zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water. 
Bereiden:
Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de mihoen op borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.
Tip:
Vijfkruidenpoeder is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.
 
									Bereiden:
Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de mihoen op borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.
Tip:
Vijfkruidenpoeder is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.
                    
Jono zegt: