KookJij

Pekingeend à la minute

Een heerlijk pekingeend à la minute recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: boodschappen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pekingeend à la minute te bereiden

Verwijder het vel en het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in smalle reepjes. Roer in een kom de sojasaus, de honing, het citroensap, de cayennepeper en het vijfkruidenpoeder door elkaar en schep er de reepjes eend door. Laat circa 10 minuten intrekken. Laat de reepjes in een kom uitlekken en vang de marinade op. Snijd intussen de bosuitjes in stukken van circa 7 cm lang en snijd de stukken in smalle reepjes. Leg ze in ijswater om ze te laten krullen. Snijd de in de lengte gehalveerde komkommer zonder de zaadjes in plakjes. Overgiet de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking met kokend water.
Bereiden:
Verhit de olie in de wok of de koekenpan. Roerbak de reepjes eend op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Schep er de opgevangen marinade door en bedruppel met de sesamolie. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep de mihoen op borden of in kommen. Verdeel er de eend over. Garneer met de bosui en de komkommer en geef de Hoisinsaus apart in kleine kommetjes.
Tip:
Vijfkruidenpoeder is te koop bij de toko. Het is ook te vervangen door korianderpoeder, het gerecht krijgt dan weliswaar een andere smaak.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jono

Jono zegt:
gaarne,bijvoorbaat dank
Barteld

Barteld zegt:
Lekker.