KookJij

Peches Haeberlin

Een heerlijk peches haeberlin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peches Haeberlin te bereiden

De perziken:

Maak een vanillesiroop, los hiervoor 175 gram suiker op in het water met het vanillestokje.
Breng het aan de kook en laat het 1 min. doorkoken.
Laat de siroop afkoelen en verwijder het vanillestokje.
Dompel de perziken 10 seconden in kokend water en haal ze er weer uit, ontvel ze.
Pocheer de perziken 4 min. in de vanillesiroop, neem ze eruit en laat ze afkoelen.
Het pistache-ijs:
Breng de melk en de room, het vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook.
Klop in een schaal de eierdooiers met de overgebleven suiker luchtig, voeg al roerende de kokende melk toe.
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het al roerende op een zeer laag afgestelde warmtebron, of in de bovenste pan van een au bain mariepan boven kokend water, tot de compositie op de bolle kant van een lepel blijft hangen.
Neem de pan van de warmtebron en roer de versgemalen pistachenoten en de amandelessence erdoor;
laat de compositie afkoelen.
Schenk de afgekoelde compositie in een ijsmachine of in een diepvrieslade van de diepvries, roer haar in het laatste geval regelmatig om voor zij bevroren is.
De champagnesabayon:
Klop in een steelpan de eierdooiers met suiker tot een luchtige witte massa.
Voeg de champagne toe.
Zet de steelpan in een au bain mariepan met daarin zachtjes kokend water en klop de massa luchtig en gebonden is.
Neem de pan van de warmtebron en klop de sabayon tot deze is afgekoeld.
Presentatie:
Zet op een palt bord een perzik met ernaast twee flinke bollen pistache-ijs.
Schenk de champangesabayon erover.
Klop de slagroom stijf met suiker en garneer elke perzik met een beetje slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst