KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pasta met Kippenlevertjes

In de jaren '70 kregen we nogal eens kippenlevertjes te eten. Tegenwoordig moet je ze speciaal bestellen, geen slager of poelier heeft ze in voorraad.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente, giet af in een vergiet (bewaar 1/2 kopje kookvocht) en doe terug in de pan met 2 eetlepels roomboter en roer dat goed door. Zet even apart.
  2. Smelt in de pan met dikke bodem 2 eetlepels roomboter en bak daarin de pancettablokjes. Wanneer die goed hun vet af gaan geven de sjalotten er bij.
  3. Wanneer de uien glazig worden de knoflook er bij en na een minuut de levertjes er bij met de gedroogde kruiden. Blijf goed omscheppen tot de levertjes mooi gekleurd zijn en doe dan de armagnac er bij. Laat de al omscheppend  verdampen.
  4. Nu gaat de bouillon er bij en blijven omscheppen.
  5. Na een paar minuten kan de pasta er bij en blijf omscheppen. Lijkt het gerecht te droog te worden, dan er altijd nog wat kookwater bij worden gegoten.
  6. Roer vlak voor het opdienen de peterselie er door.
  7. OPTIONEEL: We kunnen door de kippenlevertjes preu ook nog paddestoeltjes meebakken en geef er apart bij een of andere salade.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een glas mooie rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Klinkt bijzonder !!
Ook bij ons gewoon goed verkrijgbaar in de supermarkt, evenals kippenhartjes en strotjes.
Deze gaan we binnenkort een keer maken!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Bij ons in de supermarkt volop verkrijgbaar, Jan. Wij eten (bijna) wekelijks kippenlevertjes, heerlijk!
Dit recept ga ik dan ook zeker eens proberen.
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
BoZ,20180503,
Jacques,Goed dat je het hebt gezien,dank.
Het waren er 30 teveel!
Jan A.
Jacques E.A. de Kimpe

Jacques E.A. de Kimpe zegt:
32 teentjes knoflook!!!
Teveel van het goed.
mvg