KookJij

Pasta Anders

Een dergelijk recept zag ik ooit eens op YouTube. Ik heb er zo geheel mijn eigen draai en smaak aangegeven en gemaakt voor onze dochter, die elke dinsdag bij ons aan tafel met haar gezinnetje aanschuift. Een door iedereen goedgekeurd gerecht. Zout heb ik achterwege gelaten, immers het spek is al zoutig genoeg en is zelfs smaakbepalend in dit pastagerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta Anders te bereiden

  1. Bak het ontbijtspek in 4 minuten in een droge koekenpan uit.
  2. Verwijder eventueel het meeste vet.
  3. Voeg het gehakt toe aan de pan met spek en bak al roerend het gehakt rul en gaar. Haal van het vuur en zet opzij.
  4. Neem een andere pan en verwarm de 2 el olie. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit 3 minuten. Voeg vervolgens de 2 soorten paprika toe en bak circa 5 minuten mee.
  5. Voeg de tomaten toe , roer alles goed door en breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  6. Laat 7 minuten zachtjes koken. Laat de stukjes cheddar in de saus smelten.
  7. Kook ondertussen de pasta met het kippenbouillonblokje volgens de beschrijving gaar.
  8. Voeg circa 2-3 el van het kookvocht van de pasta toe aan de saus.
  9. Voeg het gehakt met het spek toe aan de saus en warm alles goed door.
  10. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer er de saus op .

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Laat ieder aan tafel zelf eventueel nog wat mozzarella en peterselie toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst