KookJij

Panna cotta van grondwitloof

Een heerlijk panna cotta van grondwitloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna cotta van grondwitloof te bereiden

Haal het bittere hart uit de witloofstronken en stoof aan in boter, laat lichtjes kleuren. Breng de room aan de kook en haal van het vuur. Voeg het witloof toe en pureer. Druk door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Los de geweekte gelatineblaadjes op in het warme mengsel. Vul vier vormpjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Ontdoe de bloedworst van het vel en snij ze in plakken. Bak de plakjes bloedworst net vóór het opdienen aan beide kanten kort aan in hete hoeveboter.
Klop de sabayon met de eierdooiers, suiker en bier.
Ontvorm de panna cotta en plaats deze in het midden van een bord, schik hierop een plak bloedworst en werk af met garnalen.
Snij met een dunschiller een dunne plak van de ganzenlever. Rol op en plaats bovenop de garnalen
Nappeer de sabayon rondom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst