KookJij

Panna Cotta

Van oorsprong komt dit gerecht uit Piedmonte (Italie).Het is een dessert van gezoete ingekookte slagroom met gelatine,op smaak gebracht met rum,koffie,vanille e.d. en geserveerd met caramelsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Panna Cotta te bereiden

1).Doe in een pan met dikke bodem 500 cc slagroom met de vanille - peul en de suiker.
2).Laat dit voorzichtig aan de kook komen en indikken.
3).Zodra 175 gram aan gewicht is verdwenen, is de room voldoende ingekookt en gelig geworden. Haal van het vuur af en neem het stokje er uit.
4).Gelatine blaadjes uitknijpen en door het roommengsel roeren. Laat dit iets afkoelen.
5).Spoel de vormpjes om met rum.
6).De rest van de room (250 cc) lobbig kloppen en voorzichtig door de afgekoelde panna cotta roeren en dan in de vormpjes storten.
7).Zet de vormpjes minimaal 3 - 3 1/2 uur in de koelkast.
8).Voor de karamel gaan we de suiker carameliseren met 1-2 eetlepels suiker. Maar daar beginnen we pas mee wanneer de panna cotta koud genoeg is geworden.
9).We roeren door de gecarameliseerde suiker de volgende 250 cc slagroom met een snufje zout.
10).We storten de panna cotta uit de vormpjes op de borden en gieten de karamelsaus daarover. Evt. versieren met een geconfijt vruchtje.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een witte dessertwijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst