Recept
« Terug naar recepten
Omelet met ham en zuurkool
PT15M
Omelet met ham en zuurkool
Een heerlijk omelet met ham en zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eierrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met ham en zuurkool te bereiden
Klop de eieren los met de bouillon en de kruiden. Verwarm de koekenpan even voor. Bestrijk met de helft van de olie. Giet hierbij het eimengsel en bak een omelet. Schuif steeds het gestolde ei naar het midden en prik er gaatjes in. Verwarm de overige olie in de hapjespan. Roerbak hierin de ham en voeg de goed gespoelde zuurkool toe. Roer de cr/eme er doorheen. Bak de omelet aan de onderkant goudbruin. Vul met de zuurkool en klap de omelet dubbel. Lekker met een tomatensalade en aardappelpuree.