Recept
« Terug naar recepten
					
						Oliebollen
						PT145M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Oliebollen
Een heerlijk oliebollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 145 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Oliebollen te bereiden
      1).Los het gist op in warme melk en laat het volledig uitbruisen in ongeveer 20 - 30 minuten.
2).In een grote kom mengen we bloem-suiker-zout-gist-boter en eieren tot een redelijk glad beslag. Hierdoor mengen we de melk en blijven net zo lang roeren tot we een volledig homogeen en glad beslag hebben.
3).Afgedekt met een vochtige doek of een stuk alu-folie
zetten we de kom in de oven, welke we vlak te voren hebben afgezet. De kom blijft er 1 uur in en we halen hem er dan uit.
4).We mengen nu alle vruchten snel door het gerezen beslag en met behulp van 2 grote eetlepels doen we steeds hoopjes beslag in het hete vet. Het beslag moet daar in 2 - 2½ minuut per zijde mooi goudachtig bruin en gaar worden.
5).We laten nu de gefrituurde bollen uitdruipen in het vergiet met keukenpapier en bestrooien ze ruim met poedersuiker.
										2).In een grote kom mengen we bloem-suiker-zout-gist-boter en eieren tot een redelijk glad beslag. Hierdoor mengen we de melk en blijven net zo lang roeren tot we een volledig homogeen en glad beslag hebben.
3).Afgedekt met een vochtige doek of een stuk alu-folie
zetten we de kom in de oven, welke we vlak te voren hebben afgezet. De kom blijft er 1 uur in en we halen hem er dan uit.
4).We mengen nu alle vruchten snel door het gerezen beslag en met behulp van 2 grote eetlepels doen we steeds hoopjes beslag in het hete vet. Het beslag moet daar in 2 - 2½ minuut per zijde mooi goudachtig bruin en gaar worden.
5).We laten nu de gefrituurde bollen uitdruipen in het vergiet met keukenpapier en bestrooien ze ruim met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Oliebollen kun je ook heel goed koud eten.
									
                    