KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Oliebollen

Recept van:
Bereidingstijd: 145 min
Personen: 8 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Los het gist op in warme melk en laat het volledig uitbruisen in ongeveer 20 - 30 minuten.
2).In een grote kom mengen we bloem-suiker-zout-gist-boter en eieren tot een redelijk glad beslag. Hierdoor mengen we de melk en blijven net zo lang roeren tot we een volledig homogeen en glad beslag hebben.
3).Afgedekt met een vochtige doek of een stuk alu-folie
zetten we de kom in de oven, welke we vlak te voren hebben afgezet. De kom blijft er 1 uur in en we halen hem er dan uit.
4).We mengen nu alle vruchten snel door het gerezen beslag en met behulp van 2 grote eetlepels doen we steeds hoopjes beslag in het hete vet. Het beslag moet daar in 2 - 2½ minuut per zijde mooi goudachtig bruin en gaar worden.
5).We laten nu de gefrituurde bollen uitdruipen in het vergiet met keukenpapier en bestrooien ze ruim met poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Oliebollen kun je ook heel goed koud eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst