KookJij

Oesterzwammenvelouté

Een heerlijk oesterzwammenvelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4-8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesterzwammenvelouté te bereiden

1. Borstel de oesterzwammen droog schoon. Fruit de ui in de boter. Schenk er de sherry bij en laat op hevig vuur inkoken tot de vloeistof bijna helemaal verdampt is. Doe er de oesterzwammen bij. Laat 3 minuten stoven. Schenk er de hete groentebouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken onder deksel.
2. Hou enkele oesterzwammen apart. Mix de soep en doe 1 eetlepel bij de room. Roer goed glad. Schenk het roommengsel bij de soep en roer opnieuw goed glad.
3. Verwarm weer tot tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de overgebleven oesterzwammen en bieslook. Serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst