KookJij

Noedels met tofu en spinazie

Een heerlijk noedels met tofu en spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Noedels met tofu en spinazie te bereiden

1. Breek de noedels in stukken van 3 cm lang. Laat ze 10 minuten in koud water weken. Spoel de lente-uitjes en snij het witte en het groene gedeelte in schuine ringen van 1 cm. Schil de gember en snij 'm in flinterdunne plakjes. Spoel en droog de koriander, hak alleen de blaadjes fijn.
2. Kook de noedels 3 minuten in gezouten water en laat uitlekken in een zeef. Snij de gerookte tofu in repen.
3. Verhit een wokpan met 1 theelepel maïsolie en 1 eetlepel sojasaus. Voeg de gemberplakjes toe en bak ze samen met de tofurepen 2 minuten op een hoog vuur. Haal ze uit de wok en roerbak de spinazie, lente-ui en koriander kort in dezelfde pan, in de tweede theelepel maïsolie.
4. Voeg de tweede eetlepel sojasaus, de sambal oelek en de sesamolie toe. Meng de tofurepen en de noedels voorzichtig door de groenten. Strooi er nog wat extra koriander over en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst