Recept
« Terug naar recepten
					
						Nestjes van prei met gepocheerd eitje
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Nestjes van prei met gepocheerd eitje
Een heerlijk nestjes van prei met gepocheerd eitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Overig
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									libelle
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Nestjes van prei met gepocheerd eitje te bereiden
1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak een puree met wat van het kookvocht en olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Maak de prei schoon, snij hem in slierten en stoof aan in olijfolie. Druppel er wat citroensap over en kruid met peper en zout.
3. Verwarm 1,5 l water met zout en een scheutje azijn erin. Gebruik eieren uit de koelkast om te pocheren. Breek een ei in een kopje. Maak met de klopper een 'draaikolk' in het water en giet het ei voorzichtig in het midden ervan. Laat het 2 à 3 minuten koken (de dooier mag niet stollen). Schep het met een schuimspaan uit het water. Leg de eitjes op een servet of schone handdoek.
4. Schep wat puree op een bord en maak daarop een nestje van de preislierten. Kantel de eitjes met behulp van het servet op een lepel en leg ze voorzichtig in het nestje.
									2. Maak de prei schoon, snij hem in slierten en stoof aan in olijfolie. Druppel er wat citroensap over en kruid met peper en zout.
3. Verwarm 1,5 l water met zout en een scheutje azijn erin. Gebruik eieren uit de koelkast om te pocheren. Breek een ei in een kopje. Maak met de klopper een 'draaikolk' in het water en giet het ei voorzichtig in het midden ervan. Laat het 2 à 3 minuten koken (de dooier mag niet stollen). Schep het met een schuimspaan uit het water. Leg de eitjes op een servet of schone handdoek.
4. Schep wat puree op een bord en maak daarop een nestje van de preislierten. Kantel de eitjes met behulp van het servet op een lepel en leg ze voorzichtig in het nestje.
                    