KookJij

Nestjes van prei met gepocheerd eitje

Een heerlijk nestjes van prei met gepocheerd eitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nestjes van prei met gepocheerd eitje te bereiden

1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Maak een puree met wat van het kookvocht en olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Maak de prei schoon, snij hem in slierten en stoof aan in olijfolie. Druppel er wat citroensap over en kruid met peper en zout.
3. Verwarm 1,5 l water met zout en een scheutje azijn erin. Gebruik eieren uit de koelkast om te pocheren. Breek een ei in een kopje. Maak met de klopper een 'draaikolk' in het water en giet het ei voorzichtig in het midden ervan. Laat het 2 à 3 minuten koken (de dooier mag niet stollen). Schep het met een schuimspaan uit het water. Leg de eitjes op een servet of schone handdoek.
4. Schep wat puree op een bord en maak daarop een nestje van de preislierten. Kantel de eitjes met behulp van het servet op een lepel en leg ze voorzichtig in het nestje.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst