KookJij

Mueslikoeken

Een heerlijk mueslikoeken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mueslikoeken te bereiden

- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de rozijnen even in warm water wellen en laat ze dan uitlekken.
- Roer de rozijnen, muesli suiker en bloem goed door elkaar.
- Roer het water en het ei erdoor.
- Schep van het beslag 6 bergjes op het bakblik.
- Bak de koeken 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan

Jan zegt:
Ik heb ze nog maar een keertje gemaakt, en dat was zoals in het recept. Ik was aardig tevreden met het resultaat, maar het kan beter. Zelfrijzend bakmeel ipv bloem stond voor mij al op het programma om te proberen. Verder was ik van plan om de suiker te vervangen voor bruine kandijsuiker, en ik was van plan om er nog honing op te doen voordat ze de oven in gaan.
Om op je vraag terug te komen. Ik zou het gewoon proberen als ik jou was. Maak de helft met bloem en de helft met zelfrijzend bakmeel en kijk welke het beste zijn. Houd me op de hoogte;)
Willemienuit Canada

Willemienuit Canada zegt:
Hallo Jan, Het lijkt ons erg lekker maar moet er geen bakpoeder in of zelfrijzend bakmeel gebruiken? Groeten Willemien:p:p