Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosterdsoep met spekjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosterdsoep met spekjes
Een heerlijk mosterdsoep met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Zuivel
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											26
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									tip culinair
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosterdsoep met spekjes te bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg ze apart. Bak in dezelfde pan zonder boter het ontbijtspek knapperig. Leg ook even apart. Was de lente uitjes en hak deze in kleine stukjes. Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de lente ui 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat dit alles even garen, 2 minuten. Roer de room glad met de mosterd en voeg dit bij de roux. Goed roeren. Nu beetje voor beetje de melk toevoegen. Vind je de soep te dik, dan nog wat melk erbij doen. Doe de spekreepjes in de soep. Maak de soep op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.
									
                    
Harry Löhr zegt: