Recept
« Terug naar recepten
					
						Mosselsoep met tomaat en bleekselderij
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mosselsoep met tomaat en bleekselderij
Een heerlijk mosselsoep met tomaat en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									tijd voor vis
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mosselsoep met tomaat en bleekselderij te bereiden
Pel de tenen knoflook. Snijd 1 teen in dunne plakjes en hak de andere teen fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in plakjes. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte exemplaren en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dicht gaan. Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de plakjes knoflook heel even aan. Leg de mosselen erop en strooi een kwart van de bleekselderij en 1 eetlepel italiaanse kruiden erover. Smoor de mosselen afgedekt in 8 minuten op half hoog vuur tot de mosselen allemaal open gaan staan. Schep de mosselen met een schuimspaan in een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zeef het mosselkookvocht en vul het met de visbouillon aan tot een 1/2 liter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de gehakte knoflook en de bleekselderij zachtjes aan. Bak de tomaatstukjes met vocht en 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 minuut mee. Voeg het mosselvocht toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Neem de mosselen, op 12 mooie mosselen na, uit de schelp en leg ze in grote diepe kommen en schep de hete soep erover. Leg de mosselen in de schelp erin.
									 
                    



 
					