KookJij

Mosselen met tarbot

Een heerlijk mosselen met tarbot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlam
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met tarbot te bereiden

De mosselen koken met de grofgehakte ui, selderij, witte wijn en peper tot ze open gaan.
De aardappelen schillen en gaarkoken.
De tarbotfilets in een beboterde ovenschotel schikken en 10 minuten in de oven zetten.
Voor de saus de mosselen uit de schelp halen, het kookvocht zeven en inkoken tot op een derde, de room bijvoegen, nogmaals inkoken en de mosselen toevoegen.
In een andere pan boter smelten, de in reepjes gesneden oesterzwammen bakken en kruiden met peper en zout.
De oesterzwammen in het midden van het bord schikken, de tarbotfilet erop leggen en overgieten met de mosselsaus. Afwerken met tomaat, peterselie en enkele aardappelen.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst