KookJij

Mosselen met Gember en Sereh

Een heerlijk mosselen met gember en sereh recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen met Gember en Sereh te bereiden

1).In een grote mosselpan de boter smelten en de uitjes aanfruiten tot ze glazig en zacht zijn.
2).Doe de purut er bij, de gember, de knoflook, de zeste en de sereh en - terwijl er flink wordt geroerd - op hoog vuur de geuren loswerken gedurende 1 minuut.
3).Dan gaat de wijn er bij. De bodem schoonschrapen en de wijn tot koken brengen.
4).Vuur temperen en de mosselen er bij doen. Deksel op de pan en een paar minuten laten stomen.
5).Met gesloten deksel pan heen en weer schudden en weer de mosselen laten stomen.
6).Voor de derde maal de mosselen in de pan schudden en nog even laten stomen. Alle mosselen moeten nu openstaan.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de mosselen over de borden en daarna de saus.
Geef er knapperig stokbrood bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst