Recept
« Terug naar recepten
Montbriac met champignons in port
PT20M
Montbriac met champignons in port
Een heerlijk montbriac met champignons in port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Montbriac met champignons in port te bereiden
Champignons schoonvegen met borsteltje en in plakjes snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
In pan boter verhitten.
Champignons op hoog vuur ca 2 min. al omscheppend bakken.
Bosui toevoegen en nog 1 min. meebakken.
Port, zout en peper aan champignons toevoegen en afgedekt ca 5 min. zachtjes laten stoven.
Intussen veldsla over 5 borden verdelen.
Kaas in 15 plakjes snijden.
Champignons over veldsla verdelen.
Op champignons telkens 3 plakjes kaas rangschikken.
Serveren met bruin stokbrood
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
In pan boter verhitten.
Champignons op hoog vuur ca 2 min. al omscheppend bakken.
Bosui toevoegen en nog 1 min. meebakken.
Port, zout en peper aan champignons toevoegen en afgedekt ca 5 min. zachtjes laten stoven.
Intussen veldsla over 5 borden verdelen.
Kaas in 15 plakjes snijden.
Champignons over veldsla verdelen.
Op champignons telkens 3 plakjes kaas rangschikken.
Serveren met bruin stokbrood