Recept
« Terug naar recepten
					
						Mexicaans gekruide filetlapjes 
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Mexicaans gekruide filetlapjes
Een heerlijk mexicaans gekruide filetlapjes  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									vlees.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Mexicaans gekruide filetlapjes te bereiden
 Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer deze in met olijfolie, Mexicaanse kruiden en peper. 
Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur.
Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan.
Bak de filetlapjes zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
De filetlapjes zullen tijdens het bakken in ca. 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren
Neem de filetlapjes uit de pan, zout het vlees, leg de filetlapjes op een bakplaat en beleg het vlees met Cheddar.
Grill de filetlapjes, met de Cheddar erop, onder de grill tot de kaas licht gegratineerd is.
Laat de filetlapjes even rusten.
Verdeel de gegratineerde filetlapjes over 4 borden.
										Laat het vlees ca. 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op hoog vuur.
Zet het vuur middelhoog en leg de filetlapjes in de pan.
Bak de filetlapjes zachtjes door regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren.
De filetlapjes zullen tijdens het bakken in ca. 10 minuten zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren
Neem de filetlapjes uit de pan, zout het vlees, leg de filetlapjes op een bakplaat en beleg het vlees met Cheddar.
Grill de filetlapjes, met de Cheddar erop, onder de grill tot de kaas licht gegratineerd is.
Laat de filetlapjes even rusten.
Verdeel de gegratineerde filetlapjes over 4 borden.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Lekker met tomatensalade en Mexicaanse bonenrijst!
									
                    