KookJij

Met eend gevulde ravioli met savooiekool en eenden

Een heerlijk met eend gevulde ravioli met savooiekool en eenden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met eend gevulde ravioli met savooiekool en eenden te bereiden

Vulling:
Pureer de stukjes eendenborst in de blender of de keukenmachine,
Kook de Madeira met het sjalotje tot de helft in.
Giet het vocht door een zeef en roer het door de eendenpuree.
Laat het mengsel iets afkoelen en zet het dan een half uur in de koelkast.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de in kleine blokjes gesneden courgetteschil en wortel hierin 2 à 3 minuten.
Roer ze door de eendenpuree.
Voeg de room in gedeelten toe en roer het mengsel glad.
Breng het op smaak met peper en zout.
De puree moet flink koud zijn op het moment dat u de room toevoegt, anders kan hij gaan schiften.

Pasta:
Maak het pastadeeg volgens algemeen recept en verdeel het in gelijke delen.
Haal het door de pastamachine die u op een steeds lagere stand zet tot u vliesdunne plakken krijgt.
Leg de plakken op een licht met bloem bestoven werkvlak.
Schep met een lepeltje hoopjes vulling op de ene helft van de deegplak. Houd tussenruimten van 4 cm. aan en laat langs de randen 2 cm. vrij.
Vouw de andere helft van de plak erover en druk hem voorzichtig aan.
Snijd de ravioli uit met een vormpje van 4 cm. in doorsnee.
Maak tenminste 24 ravioli’s.
Saus: verhit de wijn tot een derde ervan verdampt is.
Voeg de eendenjus toe en kook het mengsel in tot de helft.
Kook de ravioli in 6 à 8 minuten gaar in ruim kokend water met zout.
Verhit in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de plakjes eendenlever in 2 minuten aan beide kanten bruin.
Kool:
Maak de kool schoon.
Haal de buitenste, taaie bladen weg.
Snijd de overige bladen in driehoekjes en blancheer ze 3 minuten in kokend water met zout.
Stort ze in een vergiet en verdeel ze over de borden.
Laat de ravioli uitlekken en leg ze op de kool.
Warm de saus op en klop de boter erdoor.
Lepel de saus over de ravioli en leg de plakjes eendenlever er bovenop.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst