KookJij

Meloenkrullen met parmaham en basilicum

Een heerlijk meloenkrullen met parmaham en basilicum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloenkrullen met parmaham en basilicum te bereiden

Helft van basilicumblaadjes op elkaar leggen, samen in de lengte oprollen en met een scherp mes in flinterdunne reepjes snijden. Meloen in vieren snijden en de pitjes verwijderen. Vruchtvlees van de schil snijden en met de kaasschaaf in grillige plakken schaven. In een kom meloen omscheppen met basilicum, azijn en grofgemalen peper. Smaken minstens 15 minuten laten intrekken. In heel klein pannetje bodem olie verhitten. Rest van basilicumblaadjes met enkele tegelijk in olie onderdompelen en 30 seconden frituren, tot ze glazig en krokant zijn. Met vork of kleine schuimspaan blaadjes uit de olie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Gemarineerde meloenkrullen en hamrepen over 4 borden verdelen. Borden garneren met gefrituurde basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst