Recept
« Terug naar recepten
Meloenkrullen met parmaham en basilicum
PT30M
Meloenkrullen met parmaham en basilicum
Een heerlijk meloenkrullen met parmaham en basilicum recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloenkrullen met parmaham en basilicum te bereiden
Helft van basilicumblaadjes op elkaar leggen, samen in de lengte oprollen en met een scherp mes in flinterdunne reepjes snijden. Meloen in vieren snijden en de pitjes verwijderen. Vruchtvlees van de schil snijden en met de kaasschaaf in grillige plakken schaven. In een kom meloen omscheppen met basilicum, azijn en grofgemalen peper. Smaken minstens 15 minuten laten intrekken. In heel klein pannetje bodem olie verhitten. Rest van basilicumblaadjes met enkele tegelijk in olie onderdompelen en 30 seconden frituren, tot ze glazig en krokant zijn. Met vork of kleine schuimspaan blaadjes uit de olie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Gemarineerde meloenkrullen en hamrepen over 4 borden verdelen. Borden garneren met gefrituurde basilicum.