KookJij

Meloen met Port en ijs

Een heerlijk nagerecht voor bij een heerlijk diner.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Culinaire Kalender
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloen met Port en ijs te bereiden

Snij de meloenen dwars doormidden.
Haal de pitjes er uit en snij er met een parisiëneboor balletjes uit. Egaliseer de overblijvende wand van de halve meloenen. Klop een flinke portie ijs klein. Verdeel deze over 4 bordjes en zet een halve meloen op elk bordje. Vul de halve meloenen met de balletjes en schenk er de port over. Laat een kwartier marineren alvorens ze te serveren. Geef er geroosterd brood en boter bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jos

Jos zegt:
Nagerecht...??
Wij kennen dit als voorgerecht... Meloen met ham. In plaats van het ijs meloen.... heeeerlijk....
maria+-

maria+- zegt:
moet het rode of witte port zijn ?:p