KookJij

Matrozen Grillade

Een heerlijk matrozen grillade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Matrozen Grillade te bereiden

1).Gebruik 1 eetlepel olijf olie om de onderste helft van de pan goed in te vetten.
2).Leg de helft van de uien op de bodem.
3).Leg op de uien de 4 plakken vlees, nadat ze goed met veel peper en ietsje zout zijn ingewreven.
4).Leg dan de rest van de uien op de plakken vlees samen met de knoflook.
5).Roer de bloem door de zachte boter en maak een homogene "zalf". Verdeel deze boter-bloem-mix in klontjes over de bovenste laag uien en sluit het deksel.
6).We zetten de pan op een laag vuur gedurende 45 minuten.
7).Onderwijl maken we de dressing: We roeren door de rest van de olijfolie de azijn, knoflook, ansjovis en peterselie en kloppen dit zo goed en zo kwaad als het gaat tot een homogene dressing.
8).Na zo'n 45 minuten op het lage vuur halen we de pan van het vuur af en gieten vervolgens de dressing over de inhoud van de pan.
9).Met alu-folie bedekken we de bovenkant goed, doen het deksel weer op de pan en zetten het geheel in de oven gedurende 2 1/2 uur.
10).We hebben dan genoeg tijd om aardappelpurée te maken en de kleingemaakte kool (wit of groen) gaar te smoren in een kluit roomboter.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de aardappelen en kool over de borden en leg het vlees met toebehoren daar over heen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst