Recept
« Terug naar recepten
					
						Martabak met Martabaksaus
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Martabak met Martabaksaus
Een heerlijk martabak met martabaksaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Kookclub.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Martabak met Martabaksaus te bereiden
Verhit de olie in een wadjan.
Voeg de in dunne ringen gesneden ui en geperste knoflook toe en laat zachtjes gaar fruiten.
Voeg nu de kruiden toe, het vlees en een beetje zout en laat onder voortdurend roeren bakken.
Laat door een zeef uitlekken en afkoelen.
Breek het ei over de vleesmassa en doe er de fijngesneden lente-uitjes en peterselie bij en roer krachtig om.
Laat de pangsitvellen in een natte keukendoek ontdooien.
Leg 10 vellen op een met maizena bestrooid oppervlak en leg in elk vel een el vleesmassa, strijk de zijkanten goed in met eiwit en leg er de andere 10 vellen overheen.
Druk de zijkanten goed op elkaar , ze moeten absoluut dicht zijn en snij eventueel bij.
Verhit 5 el olie in een kleine koekenpan, leg er 3 martabaks in en druk enkele seconden plat met een schuimspaan.
Laat elke zijde 1 min. bakken, indien nodig olie bijgieten.
Het flensje moet aan de kanten knapperig en zacht in het midden zijn.
Zet weg in een vuurvaste schaal.
Martabaksaus:
Tomatenpuree, azijn, suiker, ketjap manis, sambal oelek en djahé opkoken in 1 1/2 dl water en afbinden met maizena.
Martabaks verwarmen in hete oven, saus licht verwarmen en per persoon 2 martabaks, genappeerd met 1 el saus uitserveren.
									Voeg de in dunne ringen gesneden ui en geperste knoflook toe en laat zachtjes gaar fruiten.
Voeg nu de kruiden toe, het vlees en een beetje zout en laat onder voortdurend roeren bakken.
Laat door een zeef uitlekken en afkoelen.
Breek het ei over de vleesmassa en doe er de fijngesneden lente-uitjes en peterselie bij en roer krachtig om.
Laat de pangsitvellen in een natte keukendoek ontdooien.
Leg 10 vellen op een met maizena bestrooid oppervlak en leg in elk vel een el vleesmassa, strijk de zijkanten goed in met eiwit en leg er de andere 10 vellen overheen.
Druk de zijkanten goed op elkaar , ze moeten absoluut dicht zijn en snij eventueel bij.
Verhit 5 el olie in een kleine koekenpan, leg er 3 martabaks in en druk enkele seconden plat met een schuimspaan.
Laat elke zijde 1 min. bakken, indien nodig olie bijgieten.
Het flensje moet aan de kanten knapperig en zacht in het midden zijn.
Zet weg in een vuurvaste schaal.
Martabaksaus:
Tomatenpuree, azijn, suiker, ketjap manis, sambal oelek en djahé opkoken in 1 1/2 dl water en afbinden met maizena.
Martabaks verwarmen in hete oven, saus licht verwarmen en per persoon 2 martabaks, genappeerd met 1 el saus uitserveren.
                    
anoniem zegt: