Recept
« Terug naar recepten
Mangosorbet met aardbeiensaus
PT45M
Mangosorbet met aardbeiensaus
Een heerlijk mangosorbet met aardbeiensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangosorbet met aardbeiensaus te bereiden
Pureer de geschilde en in stukjes gesneden mango's.
Los de suiker op in het water (verwarmen).
Voeg dan het water met de honing en het uitgeperste citroensap bij de mangopuree en zeef de puree.
Giet het mengsel in de ijsmachine.
Pureer de schoongemaakte aardbeien met de suiker en het sinaasappelsap in de foosprocessor en roer het daarna door een fijne zeef voor een gladde saus.
Maak de saus op smaak met de likeur en zet hem in de koeling.
Snijd de kiwi in plakjes.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Bestrooi de helft van het bord met poedersuiker, op de andere helft heel dun de saus.
Leg 2 bolletjes mango-ijs in het midden van het bord.
Maak een waaier met de kiwi's op de helft van het bord met poedersuiker.
Op de aardbeiensaus komt een toefje slagroom met daarop wat frambozen.
Leg een takje besjes op het ijs.
Los de suiker op in het water (verwarmen).
Voeg dan het water met de honing en het uitgeperste citroensap bij de mangopuree en zeef de puree.
Giet het mengsel in de ijsmachine.
Pureer de schoongemaakte aardbeien met de suiker en het sinaasappelsap in de foosprocessor en roer het daarna door een fijne zeef voor een gladde saus.
Maak de saus op smaak met de likeur en zet hem in de koeling.
Snijd de kiwi in plakjes.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Bestrooi de helft van het bord met poedersuiker, op de andere helft heel dun de saus.
Leg 2 bolletjes mango-ijs in het midden van het bord.
Maak een waaier met de kiwi's op de helft van het bord met poedersuiker.
Op de aardbeiensaus komt een toefje slagroom met daarop wat frambozen.
Leg een takje besjes op het ijs.
bertal zegt:
Je kan het ijs in de diepvries zetten, maar dan geregeld met een vork omzetten, dit vanwege de ijskristallen
probeer het maar eens:):)
m.v.g. Bert Allers