KookJij

Malse Varkenshaas met katenspek en champignons uit de oven.

Dit verrukkelijk haasje heb ik vandaag alvast uitgeprobeerd voor vrienden, die binnenkort komen eten. Echt een " Zondagseten " Ideaal ook omdat je het gerecht ruimschoots op tijd kunt voorbereiden. We hebben zitten smullen :) Echt een malse aanrader.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Malse Varkenshaas met katenspek en champignons uit de oven. te bereiden

  1. Verhit een klontje roomboter zonder zout in de pan en schroei het met zout en peper bestrooide haasje in enkele minuten rondom bruin.
  2. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit de gesnipperde sjalot met de knoflook even aan in het overgebleven vet. Voeg zo nodig nog wat boter toe.
  4. Voeg de schoongemaakte en gehalveerde champignons toe en bak deze lekker even mee.
  5. Leg ondertussen een aantal plakjes ter grootte van je haasje op een plank en laat de plakjes een beetje overlappen.  Smeer je haasje in met mosterd en strooi er wat blaadjes tijm over. Wikkel de plakjes katenspek om het haasje. Leg het haasje in een ovenschaal en daaromheen het champignonmengsel. TOT ZOVER KUN JE DIT GERECHT VOORBEREIDEN.
  6. Heb je gasten, dan hoef je de schaal alleen nog maar 15-20 minuten( afhankelijk van de dikte van je haasje) in de oven te schuiven , die al is voorverwarmd op 180 graden. Ondertussen nip je alvast met je gasten van de wijn , die je bij het haasje gaat serveren . Garneer het haasje met de schuin gesneden lenteui ringetjes. Het haasje blijft super mals.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met alle soorten groente, gebakken aardappeltjes, puree of frietjes
uit de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst