KookJij

Makreelkroketjes met paprikasaus

Een heerlijk makreelkroketjes met paprikasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreelkroketjes met paprikasaus te bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 15 minuten gaar.
Maak de paprika schoon, snijd hem in stukjes en kook die in weinig water met zout in ± 10 minuten gaar.
Haal het visvlees van de makreel.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Giet de aardappelen en de paprika af.
Prak de aardappelen fijn en vermeng ze met het visvlees, de ui, de uitgeperste knoflook, het ei, zout en peper.
Vorm ± 12 ovale kroketjes van het mengsel en wentel die door het paneermeel.
Pureer de paprika in een keukenmachine of wrijf ze door een zeef, roer er de crème fraîche en het paprikapoeder door en breng de saus op smaak met zout en peper.
Knip de peterselie erboven fijn.
Verhit het frituurvet tot 180 °C en frituur de kroketjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ja Sjourd ik bedoel echte gerookte makreel. Ik heb nog geen tijd gehad om op stap te gaan voor de doerian. Moet ik voor naar de stad en dat is 25 km van ons vandaan. Fijn weekend Marijke
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Marijke,
Bedoel je bij dit echte gerookte makreel of gestoomde, het verschil zit namelijk in de smaak.
De gerookte makreel, die ik niet meer koop, is namelijk zouter dan de gestoomde, deze koop ik wel en er pepesan ofwel hete vis van die ik eerst fileer en daarna voor 99% graatvrij maak, en in de oven voor 30 - tot 45 minuten gebak.
Groetjes en een fijn weekend, hoe is het trouwen met de DOERIAN vergaan? Laat me weten a.u.b.
Sjourd