KookJij

Maïskolven met roomboter

Een heerlijk maïskolven met roomboter recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Maïskolven met roomboter te bereiden

-trek voorzichtig de schil van de maïskolf af naar onder toe maar kijk uit dat de bladeren niet loskomen
-verwijder de draden
-leg de maïskolven ruim een uur in water met zout (dit voorkomt dat ze aanbranden in de oven of op de bbq)
-laat ze goed uitlekken en dep droog zover het gaat
-smeer de maïskolven in met roomboter (zoals je een cakevorm invet) en vouw de bladeren terug om de kolf heen
-leg ze nu op het rooster van je bbq of in een voorverwarmde oven van 200°C
-laten grillen/bakken voor 30 minuten onder af en toe omkeren
-schil afstropen en eventueel nog wat roomboter en zout erop doen

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

tip:als je ze in de oven maakt dan leg een vel aluminiumfolie onderin de oven, er is een kleine kans dat de boter gaat lekken! Als je ze vaak genoeg draait normaal niet maar het kan natuurlijk wel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Albert, ik heb het recept al aangepast, niet bij stilgestaan omdat ik altijd suikermais gebruik en nooit die "van het land" :);):p
apu

apu zegt:
Het gaat hier om verse maiskolven, dus ze moeten wel gaar worden he, opwarmen werkt niet, dan zijn ze nog hard:):)
Stoffel

Stoffel zegt:
Ik maak ze warm in water i.p.v. op de bbq dan roomboter er op smeren en wat zout en verse peper uit de molen want het gaat erom dat ze warm worden.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Je moet er natuurlijk wel voor zorgen Monique, dat je 'sweet corn' gebruikt en geen 'cowcorn', zoals wij dat in Canada noemen, want die is met boter niet goed te krijgen. Wij rollen de gare kolven over een open pakje boter en sprinkelen er dan wat zout over. Heerlijk met scalloped potatoes and spare-ribs.