KookJij

Limburgse forel blauw

Een heerlijk limburgse forel blauw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse forel blauw te bereiden

De forellen schoonmaken zonder de slijmlaag te beschadigen
(anders worden ze niet blauw)
De forellen met hete azijn besprenkelen.
In een grote pan 2 liter water met 4 bouillonblokjes, de uien, peterselie en azijn doen.
Naar smaak peper, zout en citroensap toevoegen.
De forel toevoegen en dit alles af en toe aan de kook brengen.
Vervolgens 10 min. laten trekken.
De forel opdienen op een schotel en garneren met peterselie, citroenschijven en overgieten met gesmolten roomboter.
SERVEERTIP:
Smaakt heerlijk bij gebakken aardappeltjes en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst