KookJij

Langoustines met gekonfijt witlof

Een heerlijk langoustines met gekonfijt witlof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Langoustines met gekonfijt witlof te bereiden

1. Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Stoof aan in 80 g boter. Blus met azijn en suiker. Doe er een paar blaadjes citroentijm bij en laat een tiental minuten konfijten.
2. Voeg er de frambozen aan toe en laat nog een 5-tal minuten op een zacht vuur konfijten.
3. Bak de langoustinestaarten kort aan in de rest van de boter.
4. Verdeel het konfijt over de bordjes en leg er telkens 2 langoustinestaartjes op. Werk af met een takje citroentijm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Valerie voor Canvas

Valerie voor Canvas zegt:
Welke er ook erg lekker uitzagen waren de langoustines die chef Lionel Rigolet afgelopen dinsdag klaarmaakte in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Datzelfde gerecht vinden we ook op het menu van zijn sterrenrestaurant ‘Comme chez Soi’ in Brussel terug. Rigolet maakte dinsdag ‘Gebakken langoustines, consommé van koriander en citroengras, gevulde kerstomaten met grijze garnalen’ klaar. Els Pynoo deed het hem zo goed en zo kwaad mogelijk na. Het recept en de begeleidende videofragmenten vind je terug op canvas.be/indekeuken. In de keuken speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.