Recept
« Terug naar recepten
Langoustines met gekonfijt witlof
PT30M
Langoustines met gekonfijt witlof
Een heerlijk langoustines met gekonfijt witlof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Langoustines met gekonfijt witlof te bereiden
1. Maak het witloof schoon en snipper het fijn. Stoof aan in 80 g boter. Blus met azijn en suiker. Doe er een paar blaadjes citroentijm bij en laat een tiental minuten konfijten.
2. Voeg er de frambozen aan toe en laat nog een 5-tal minuten op een zacht vuur konfijten.
3. Bak de langoustinestaarten kort aan in de rest van de boter.
4. Verdeel het konfijt over de bordjes en leg er telkens 2 langoustinestaartjes op. Werk af met een takje citroentijm.
2. Voeg er de frambozen aan toe en laat nog een 5-tal minuten op een zacht vuur konfijten.
3. Bak de langoustinestaarten kort aan in de rest van de boter.
4. Verdeel het konfijt over de bordjes en leg er telkens 2 langoustinestaartjes op. Werk af met een takje citroentijm.
Valerie voor Canvas zegt: