KookJij

Lamsgehakt-Vulling voor Pitah's - Tortilla's

Een heerlijk lamsgehakt-vulling voor pitah's - tortilla's recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: MiddenOosten
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsgehakt-Vulling voor Pitah's - Tortilla's te bereiden

*Fruit de uien en knoflook aan in de olie tot ze glazig zien (niet bruin!).Doe er de harissa of sambal bij en roer dit goed door.
*Nu gaat de gehakt er door en onder goed omscheppen bakken we dit rul tot het vlees bruinig gaat kleuren.
*Dan gaat de tomaten preu er in en dit bakken we op matig vuur goed door onder regelmatig omscheppen. Na zo'n 5 -7 minuten voegen we de sumac (citroen zeste ) toe en laten de smaken nog even goed "huwen".
*De tortilla's / pitah's worden nu verwarmd en voorzien van een eetlepel lamsgehakt
*Bij het uitserveren / opdienen bestrooien we het vlees met wat munt en peterselie en vegen er een lik yoghurt overheen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

NOOT: Het meest authentiek is de versie met harissa en sumac, maar dat is niet altijd beschikbaar.
*Het spreekt vanzelf dat er buiten het bovenstaand recept nog allerlei variaties te verzinnen zijn. Gaat Uw gang. Bedenk echter wel dat de tortilla's / pitah's dun moeten zijn en niet al te groot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst