KookJij

Lamsfilet in lamsgehaktjasje

Een heerlijk lamsfilet in lamsgehaktjasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsfilet in lamsgehaktjasje te bereiden

Blancheer de koolbladeren 2 min. in kokend water.
Spoel direct af met koud stromend water om garingsproces te stoppen en de frisse kleur te behouden.
Week het darmnet in ruim water met 1 el zout o ongerechtigheden te verwijderen, spoel een paar maal na met vers water en dep het daarna droog tussen 2 theedoeken.
Bak de lamsflet rondom goudbruin in hete olijfolie en laat afkoelen.
Haal het afgekoelde vlees door eiwit verdeel het gehakt eromheen en sluit het met koolbladeren en tot slot het darmnet.
Verwarm de oven voor op 250 graden C.
Leg het vlees in een ovenschaal en plaats deze 15 min. in de oven.
Snijd het vlees in plakken, bij voorkeur met een elektrisch mes.
Maak de saus door wijn en fond in te koken tot 1/4 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Voeg honingmosterd en oregano toe en breng op smaak met peper en zout.
Monteer de saus met ijskoude klontjes boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst